Click for language

Sarah Elgeti

Music for every occassion

Sarah Elgeti Quintet/Quartet

Det kan ikke gøres meget bedre

Nordvestnyt 14. januar 2013 af gæsteanmelder Ib Olsen

Det er meget sjældent at man for kun kr. 50.- kan få en kæmpeoplevelse, men det var tilfældet i går i Vallekilde Kirke.

Jeg føler ellers, at jeg er ret godt med, hvad angår det der rører sig på den danske jazzscene som nu efterhånden gammel jazzanmelder.

Alligevel var det første gang i går, at jeg hørte Sarah Elgetis glimrende quintet. Jeg forstår ikke, hvordan hun i så lang tid har kunne undgå min opmærksomhed.

Sarah Elgeti spiller tenorsax og fløjte på smukkeste måde. Hun er ledsaget af Marianne Markmann-Eriksen, alt- og barytonsax, Mads Kjølby, guitar, Kristor Brødsgaard, bas og Andreas Fryland trommer.

Hvilken fingerfærdighed
De to kvinder spillede meget fint sammen. Sarah Elgeti gav sine medspillere god plads til at spille solo. I en Bossa Nova fik Mads Kjølby en lang solo på sin guitar.

Min kone Eva prikkede mig i siden og hviskede, han spiller vel nok godt på den guitar. Ja, bevar mig vel hvilken fingerfærdighed og opfindsomhed som Mads lagde for dagen. Det kunne ikke gøres bedre.

Jeg tror han har lyttet meget til John Scofield, mens Scofields guitar er helt uden klangbund var Mads guitar af den klassiske slags der blev anvendt af mine guitar-helte Joe Pass, Barney Kessel, Tal Farlow og Herb Ellis.

Det rigtige groove
Efter at have hørt Mads Kjølby fik jeg helt lyst til at gennemse utallige nodebøger for at se, om jeg også skulle have noget med John Scofield i mine skuffer.

Kristor Brødsgaard viste også i en solo, at han kunne mere end at lægge et fint lydtæppe som blæserne kunne brodere henover.

Andreas Fryland er en glimrende trommeslager som ikke ønskede at dominere men præsterede et fint sammenspil med det rigtige groove.

Smukke kompositioner
Marianne Markmann-Eriksen var fremragende både på alt- og barytonsax. Tænk at en sådan lille og spinkel kvinde er i stand til at håndtere en barytonsax så fint.

På vejen hjem var vi begge to enige om at orkestret fuldt havde fortjent at få 5 stjerner for deres præstation.

Sarah Elgeti havde selv skrevet hele musikken. Ingen standarder fra den store amerikanske sangbog. Smukke kompositioner alle sammen.

Det er ellers sjældent, at jeg er begejstret for nye kompositioner skrevet af unge danskere.

Vi ses igen

Nå, nu er Sarah altså også vokset op i det hedengangne DDR. Sarah Elgeti er født i Rostock, men efter et højskoleophold i Odsherred blev hun i Danmark og det kan vi jo kun være meget glade for.

Der burde have været mange flere til koncerten, men det kunne ikke mærkes på musikernes præstationer at der kunne have været mange flere til koncerten. Jeg kan anbefale dig at gå ind på hjemmesiden: www.sarahelgeti.dk.

Der kan du få nogle lydprøver at høre men også et komplet koncertprogram for 2013. Selv bemærkede jeg at jeg skal til Sorø jazz festival til sommer og høre gruppen igen.

Ellers kan jeg anbefale dig at købe CDen “Into The Open”. Den sidder jeg selv og lytter til mens dette skrives, det er en glimrende CD som helt sikkert kan høres mange gange.

Jeg ønsker Sarah og hendes gruppe alt mulig held og lykke fremover og imødeser spændt at høre deres næste CD.